Росія готується розмістити ядерну зброю в Криму, – Резніков

 

Україна занепокоєна намірами Російської Федерації розмістити ядерну зброю у тимчасово окупованому Криму.

Про це у вівторок, 10 серпня, повідомив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час зустрічі з керівником американського фонду Jamestown Foundation Гленом Говардом у США.

“Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала. Ми особливо занепокоєні діями Рф, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї”, – цитує Резнікова його пресслужба.

За словами міністра, саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці і впливає на Балкани.

Резніков зазначив, що зараз те саме відбувається з “Північним потоком-2”, у результаті реалізації якого три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. Він додав, що також під прямою загрозою опинилась Польща.

Міністр переконаний, що треба посилити санкції проти компаній, які втілюють цей проєкт, і не допустити його запуску.
Крім того, за його словами, важливо розширити безпековий пакет для України, зокрема, через розгортання сил ПВО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів.

Повідомляється, що сторони також обговорили роль США в контексті реалізації Україною Стратегії економічного розвитку Донецької і Луганської областей.

Як інформувала “Новинарня“, ЄС “занепокоївся” російськими літаками в Криму, які здатні нести ядерну зброю.

Читайте також:
У Криму є об’єкти, на яких може бути розміщена ядерна зброя, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна