Легкоатлетка Тімановська продає медаль на підтримку білоруських спортсменів, що зазнали репресій

 

Білоруська легкоатлетка Крістіна Тімановська, яку усунули від Олімпіади-2020 після критики керівництва національної збірної, вирішила продати свою медаль Європейських ігор 2019 року на підтримку білоруських спортсменів, які зазнали репресій.

Про це в понеділок, 9 серпня, повідомляє Reuters.

Тімановська сказала, що срібна медаль, яку вона здобула в командній естафеті на Європейських іграх 2019 року на домашній арені, в Мінську, має для неї особливе значення.

Станом на 18:00 понеділка, 9 серпня, ставки на її медаль на eBay сягнули 20,3 тис. доларів.

Нагадаємо, 1 серпня легкоатлетка Крістіна Тімановська звернулася по допомогу до Міжнародного олімпійського комітету і заявила, що не повернеться в Білорусь, після того як представники національної збірної силою намагалися вивезти її з Токіо, не допустивши до наступних стартів.

Скандал почався після того, як напередодні Тімановська обурилася, що очільники збірної без її відома заявили її на естафету 4х400 метрів, хоча спортсменка спеціалізується на коротких дистанціях і “офіційно” на 400 метрів ніколи не бігала.

Водночас збірна Білорусі на Олімпійських іграх-2020 видала офіційну заяву, в якій повідомила, що рішення про припинення виступів Тімановської в Токіо було ухвалене “у зв’язку з її психологічним станом”. Тоді Крістіна висловила побоювання, що в Білорусі її можуть ув’язнити.

2 серпня Тімановська отримала гуманітарну візу Польщі, вона подала документи на надання політичного притулку в цій країні.

Зараз спортсменка перебуває у Варшаві.

Читайте також:
Лукашенко прокоментував убивство білоруського активіста Шишова в Україні

МОК позбавив акредитації тренерів, які хотіли примусово вивезти легкоатлетку Тімановську в Білорусь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна