Польща видала гуманітарну візу білоруській спортсменці Тімановській

 

Білоруська спортсменка Крістіна Тімановська, яку намагалися насильно вивезти з Олімпіади після критики керівництва збірної, отримала гуманітарну візу Польщі.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач у понеділок, 2 серпня.

“Білоруська спортсменка Крістіна Тімановська вже перебуває у прямому контакті з польськими дипломатами в Токіо. Вона отримала гуманітарну візу. Польща зробить усе можливе, щоб допомогти їй продовжити спортивну кар’єру”, – написав Пшидач у Twitter.

У коментарі інформагентству Reuters Пшидач уточнив, що Тімановська “планує прибути до Польщі найближчими днями”. У Польщі вона має намір просити про політичний притулок, передає DW.

Раніше цього ж дня японські ЗМІ повідомляли, що Тімановська приїхала до посольства Польщі у Токіо.
“Представниця команди Білорусі увійшла в посольство Польщі”, – йшлося в рухомому рядку японського телебачення, яке показало кадр з крупним планом Тімановської.

Про намір спортсменки просити про політичний притулок у Польщі раніше інформагенції AFP повідомив її чоловік. Також про це заявляли представники Білоруського фонду спортивної солідарності, а також віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи Аркадіуш Мулярчик.

Нагадаємо, 1 серпня легкоатлетка Тімановська звернулася по допомогу до Міжнародного олімпійського комітету і заявила, що не повернеться в Білорусь, після того як представники національної збірної силою намагалися вивезти її з Токіо, не допустивши до наступних стартів.

Скандал почався після того, як напередодні Тімановська обурилася, що очільники збірної без її відома заявили її на естафету 4х400 метрів, хоча спортсменка спеціалізується на коротких дистанціях і “офіційно” на 400 метрів ніколи не бігала.

Водночас збірна Білорусі на Олімпійських іграх-2020 видала офіційну заяву, в якій повідомила, що рішення про припинення виступів Тімановської в Токіо було ухвалене “у зв’язку з її психологічним станом”. Тоді Крістіна висловила побоювання, що в Білорусі її можуть посадити до в’язниці.

Читайте також:
Польща запропонувала допомогу білоруській легкоатлетці Тімановській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна