Лукашенко прокоментував убивство білоруського активіста Шишова в Україні

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що глава Білоруського дому в Україні Віталій Шишов був для Білорусі “ніким”, але Україна повинна розслідувати його смерть і дати відповідь, хто і як повісив громадянина Білорусі.

Про це Лукашенко заявив на пресконференції в понеділок, 9 серпня.

“Ну, ось як його прізвище – який повісився? – Шишов. Ну ось слухайте, хто він такий для мене і для Білорусі взагалі? Ну, добре я президент – я міг би його не знати. Але я впевнений, що в цьому залі 3-4 людини тільки його і знали. Він для нас був ну просто ніхто”, – сказав Лукашенко, якого цитує “Українська правда”.

За словами Лукашенка, ніхто з Білорусі не йшов би його вішати, бо “ну, повісили одного – завтра буде такий інший, усіх не перевішаєш”.

Він додав, що не розуміє, “навіщо в Україні розвивають ось це все”.

Лукашенко заявив, що Шишов перебував в Україні “і його підтримували спецслужби України”, і “повісився або його повісили” на території України, тому Україна повинна розслідувати його смерть і надати Білорусі “відповідь, хто повісив і як повісив громадянина Білорусі”.

Він додав, що якщо звинувачують його, то нехай нададуть факти.

“Факти на стіл! Коли був там Лукашенко? З якою мотузкою він туди приїхав? Навіщо він його повісив? Що ж ви мені закидаєте? Вбивцю знайшли. Нам вистачає і без Шишова з ким розбиратися”.

Читайте також:
Загибель Шишова: в поліції розповіли, що під час його пошуку робили перерву на ніч

Як писала “Новинарня“, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.
3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

2 серпня зранку глава “Білоруського дому в Україні” Віталій Шишов вийшов на пробіжку і не повернувся. Коли чоловік перестав виходити на зв’язок, його подруга звернулась на 102.

Читайте також:
Bellingcat розслідуватиме обставини смерті голови “Білоруського дому в Україні” Шишова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна