Загибель Шишова: в поліції розповіли, що під час його пошуку робили перерву на ніч

 

Поліція розглядає кілька версій загибелі  голови “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова, зокрема – вбивство з імітуванням самогубства.

Про це Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив у вівторок, 3 серпня, під час брифінгу щодо перебігу розслідування зникнення та загибелі білоруського активіста у Києві.

Клименко повідомив, що відразу після повідомлення про зникнення Віталія Шишова близько 15-ї години за місцем його проживання виїхала слідчо-оперативна група, кінологи, також до пошуків долучилися військовослужбовці Нацгвардії, небайдужі люди, волонтери.

“Пошуки продовжувалися до 22-ї години, велика лісова територія, важкопрохідна. З темрявою вирішили продовжувати пошуки з 5-ї ранку. За ніч розбили всю територію масиву на квадрати, додатково задіяли працівників поліції та НГУ, і приблизно о 7.40 було знайдено тіло Віталія. Ще вчора, 2 серпня, після заяви співмешканки відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України – це навмисне вбивство”, – цитує Клименка пресслужба Нацполу.

Глава Нацполіції повідомив, що наразі поліцейські проводять комплекс заходів із метою встановлення всіх обставин смерті активіста, вилучаються всі відеозаписи з камер, допитуються можливі очевидці та свідки події.

Він також додав, що тілесні ушкодження на тілі загиблого – садна на обличчі, грудях та коліні – як зазначають експерти, характерні для разового падіння.

“Слідчими перевіряюся можливі версії вчинення злочину, зокрема – вчинення самогубства або скоєння умисного вбивства з імітуванням самогубства. Це на даний момент. Ми не відкидаємо, що під час розслідування будуть і інші версії. Все це можемо дізнатися відповідно після опитування свідків, після аналізу відеокамер, проведення слідчих експериментів та ряду експертиз: судово-медичної, гістологічної, трасологічної, медико-криміналістичної та молекулярно-генетичної. Крім того, ми паралельно вивчаємо спосіб життя Віталія, його громадську діяльність”, – повідомив Ігор Клименко.

Як писала “Новинарня“, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.
3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

2 серпня зранку глава “Білоруського дому в Україні” Віталій Шишов вийшов на пробіжку і не повернувся. Коли чоловік перестав виходити на зв’язок, його подруга звернулась на 102.

Читайте також:
Bellingcat розслідуватиме обставини смерті голови “Білоруського дому в Україні” Шишова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна