Bellingcat розслідуватиме обставини смерті голови “Білоруського дому в Україні” Шишова

 

Сайт журналістських розслідувань Bellingcat розслідуватиме обставини смерті голови “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному з парків Києва.

Про це в ефірі російської радіостанції “Эхо Москвы” сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

В Bellingcat припускають, що смерть Віталія Шишова може бути пов’язана зі спецоперацією спецслужб. Грозєв не сумнівається, що це не було самогубство.

“Навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не буде повної картини подій. Ми можемо припустити, що це спецоперація, це факт. Ми кілька днів працюємо над інформацією, яку ми домоглися, що у Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство”, – сказав Грозєв.

Як писала “Новинарня“, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.
3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

2 серпня зранку глава “Білоруського дому в Україні” Віталій Шишов вийшов на пробіжку і не повернувся. Коли чоловік перестав виходити на зв’язок, його подруга звернулась на 102.

Читайте також:
Польща видала гуманітарну візу білоруській спортсменці Тімановській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна