У “Білоруському домі в Україні” заявили про стеження за загиблим Шишовим

 

Поліція знала про факт стеження за главою “Білоруського дому в Україні” Віталієм Шишовим.

Про це йдеться в заяві Білоруського дому в Україні, опублікованій у вівторок, 3 серпня, в телеграмі.

“Віталій Шишов стояв біля витоків створення “Білоруського дому в Україні” і був главою нашої організації. Переїхати в Україну Віталій був змушений восени 2020 року, після виходу на гомельські протести в серпні і подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі”, – йдеться в повідомленні.

У БДУ зауважили, що Шишов займався організацією проведення акцій проти режиму Олександра Лукашенка, зверненнями в держоргани для просування законопроєктів, які допомагають білоруській діаспорі.

“За Віталіком велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в РБ про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо БДУ вийде з інфовакууму”, – розповіли у “Білоруському домі”.

“Немає сумнівів, що це спланована чекістами операція по ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса. Будемо продовжувати домагатися істини в загибелі Віталія!” – наголосили в організації.

Як писала “Новинарня“, глава “Білоруського дому в Україні”, громадянин РБ Віталій Шишов зник у Києві вранці 2 серпня. Він вийшов на пробіжку і не повернувся.
3 серпня його знайшли повішеним у столичному парку в районі, де він мешкав.

Читайте також:
Польща видала гуманітарну візу білоруській спортсменці Тімановській

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна