Пашиняна призначили прем’єр-міністром Вірменії

 

Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про призначення Нікола Пашиняна прем’єр-міністром.

На цей пост його висунула владна партія “Громадський договір” в перший день роботи нового парламенту, передає “Радіо Свобода”.

Тепер у Пашиняна є 15 днів на те, щоби сформувати кабінет міністрів.

Претендентів повинні затвердити депутати.

Зазначається, що в Нікола Пашиняна навряд виникнуть складності, адже його прихильники отримали дві третини місць у новому парламенті.

Представники опозиції прийшли на засідання парламенту в майках з написом “політв’язні” і фотографіями опозиціонерів, яких заарештували за звинуваченням у зловживанні повноваженнями.

Опоненти владної партії вважають їх переслідування політичним.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Вірменії відбулися у червні 2021 року. Вони стали результатом політичної кризи через мирну угоду з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху. Противники Пашиняна звинувачують його у поразці.
Після укладення перемир’я в листопаді минулого року в країні почалися масові акції протесту проти прем’єра.
Прихильники Пашиняна вважають, що відповідальність за поразку несуть і колишні керівники країни, в тому числі експрезиденти Роберт Кочарян і Серж Саргсян.

Читайте також:
Пашинян хоче розмістити прикордонників із РФ на вірмено-азербайджанській межі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна