Кандидат у канцлери Німеччини від ХДС пригрозив Росії санкціями в разі використання “Північного потоку-2” проти України

 

Голова Християнсько-демократичного союзу Німеччини, кандидат у канцлери ФРН Армін Лашет пригрозив Росії санкціями в разі використання газопроводу “Північний потік-2” проти України.

Про це він заявив під час візиту до Польщі в інтерв’ю газеті Rzeczpospolita, повідомляє “Європейська правда”.

“Якщо Росія знову вчинить агресивні дії проти України, Німеччина вживе заходів на національному рівні і виступить за санкційні заходи в Європейському Союзі. Таким чином ми гарантуємо, що Росія не зможе використовувати трубопровід як геополітичну зброю”, – зазначив Лашет.

Очільник ХДС заявив, що угода між Німеччиною і США щодо газопроводу “дає інструмент, за допомогою якого можна залучити Росію до відповідальності за деструктивні дії”.

“Мені абсолютно зрозуміло: прихильність суверенітету і безпеці України повинна бути пріоритетом зовнішньої політики Німеччини. Не менш важливо дати зрозуміти Росії, що ми не приймемо, якщо Росія порушить міжнародне право, нападе на західні демократії за допомогою гібридних або порушить основні права людини і громадянина у своїй країні”, – сказав він.

Нагадаємо, 21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”, опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Читайте також:
Кандидатка в канцлери Німеччини від “Зелених” назвала “Північний потік-2” загрозою безпеці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна