Єрмак очолив президію Конгресу місцевих і регіональних влад

 

Керівника офісу президента України Андрія Єрмака обрали головою президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Вітаю вас, Андрію Борисовичу”, – сказав заступник керівника ОП Кирило Тимошенко під час обрання голови президії Конгресу місцевих та регіональних влад на спільному з Національною радою реформ засіданні, що відбулося в Києві в четвер, 29 липня.

Єрмак був одностайно обраний головою президії.

Конгрес місцевих та регіональних влад при президенті України долучатиметься до вирішення питань, які не можуть бути врегульовані громадами самостійно, заявив Єрмак.

За словами очільника ОП, Конгрес має стати координуючим органом, який збалансує потреби держави і кожної окремої громади.

Єрмак нагадав, що засідання президії Конгресу відбуватимуться щомісяця.

“Щомісячно найвищі посадові особи країни, члени президії Конгресу розглядатимуть пропозиції обох палат та генеруватимуть рішення через законодавчі ініціативи в межах повноважень Кабінету Міністрів України”, – зауважив він.

Керівник ОП дав завдання секретаріату Конгресу спільно з керівництвом обох палат “напрацювати актуальні питання життєдіяльності місцевого самоврядування”.

Нагадаємо, 4 березня президент Володимир Зеленський затвердив Положення про Конгрес місцевих та регіональних влад, згідно з яким він є консультативно-дорадчим органом, а серед основних його завдань – сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування та налагодження ефективної взаємодії державних органів, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному та місцевому рівнях.

3 червня головою Палати місцевих влад Конгресу було обрано міського голову Львова Андрія Садового, його заступниками — мерів Житомира та Дніпра Сергія Сухомлина та Бориса Філатова.

8 червня головою Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад обрано очільника Одеської ОДА Сергія Гриневецького, а його заступниками – очільників Миколаївської облради Ганну Замазєєву й Чернівецької ОДА Сергія Осачука.

Як відомо, в Україні віддавна існує Асоціація міст України, яку очолює міський голова Києва Віталій Кличко. Паралельну структуру при президентові створили в контексті конфлікту Володимира Зеленського з Кличком як із потенційним кандидатом у президенти.

Читайте також:
Єрмак намагався зірвати зустріч Блінкена з Епіфанієм, – ЗМІ

Зеленський доручив Єрмакові домовлятися про зустріч із Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна