“Викладалися на повну”: грузинські офіцери на навчаннях Agile Spirit похвалили морпіхів ЗСУ

 

На грузинському полігоні Орфоло у межах міжнародних навчань Agile Spirit – 2021 відбулись заняття з тактичної підготовки. Українські та грузинські військові відпрацювали переміщення пішим порядком, на техніці та здійснення контратаки.

Про це у вівторок, 27 травня, повідомив пресцентр ВМС ЗСУ.

Зазначається, що навчання розпочалися з індивідуального відпрацювання тактичних елементів, після чого було сформовано змішані групи з представників обох країн.

“Робота на техніці у складі саме таких змішаних екіпажів допомогла досягти основної мети сьогоднішнього навчального дня – синхронізації дій під час спільної контратаки. У ході тренувань використовувались бронетранспортери грузинського виробництва Didgori-1, Didgori-2 та БМП-2. Я дуже радий відмітити мотивацію українських військових. З того, що я побачив – вони викладалися на повну”, – каже тимчасово виконуючий обов’язки командира 3-ї легкої піхотної роти 31-го легкого піхотного батальйону старший лейтенант Цотне Гонгадзе.

Головною метою заняття було вдосконалення навичок у ході спільних дій та налагодження взаємодії між підрозділами Збройних сил України та ЗС Грузії.

“Ми відпрацьовували дії підрозділу у контрнаступі, відточували навички під час розгортання сил. Вважаю, що заняття пройшло успішно. Дуже приємно було працювати з нашими грузинськими друзями – ми змогли побачити щось нове для себе, а також поділитися власним досвідом”, – відмітив головний сержант десантно-штурмової роти старший прапорщик Ігор Ліфашин.

Наразі навчання тривають.

Читайте також:
У Грузії стартували ювілейні навчання Agile Spirit за участі українських морпіхів

Як писала “Новинарня“, у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit-2021, які пройдуть у Грузії з 26 липня по 6 серпня, візьмуть участь близько 2,5 тисячі військовослужбовців з 15 країн, включаючи Україну.
Навчання відбуватимуться загалом у п’яти навчальних місцях на території Грузії: полігон «Вазіані»; військовий аеропорт «Вазіані»; тренувальний майданчик «Орфоло»; авіабаза «Сенакі» та тренувальний майданчик «Сорта/Екі».
Маневри охоплять змодельовані навчання на командному пункті, польові тренування та спільні багатонаціональні навчання на рівні батальйонів з живим вогнем.
Мета військових навчань Agile Spirit 2021 — підвищення боєготовності та взаємодія збройних сил США та країн-членів Альянсу й регіональних учасників у реалістичному навчальному середовищі.

Читайте також:
Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.