У Грузії стартували ювілейні навчання Agile Spirit за участі українських морпіхів

 

На території 2-ї піхотної бригади Збройних сил Грузії відбулись урочистості з нагоди відкриття міжнародних навчань Agile Spirit-2021.

Заходи стартували в понеділок, 26 липня, неподалік міста Сінакі.

Відомо, що Міжнародні багатонаціональні навчання Agile Spirit цьогоріч відзначають свій ювілей, Грузія вже вдесяте приймає Agile Spirit.

На урочисте відкриття навчань прибув також міністр оборони Грузії Джуаншера Бурчуладзе та апарат аташе країн-учасників навчань.

“Головна мета Agile Spirit-2021 полягає у вдосконалені взаємодії між силами країн-членів НАТО та країн-партнерів, зміцнені оперативних можливостей під час планування та проведення операцій в багатонаціональному середовищі, покращення співпраці у сфері міжнародної безпеки. Agile Spirit – 2021 сприяє регіональній стабільності, а також посилює спроможності країн-членів Альянсу та країн-партнерів ефективніше реагувати на регіональні кризи та виклики”, – повідомили в пресцентрі ВМС.

Як писала “Новинарня“, у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit-2021, які пройдуть у Грузії з 26 липня по 6 серпня, візьмуть участь близько 2,5 тисячі військовослужбовців з 15 країн, включаючи Україну.
Навчання відбуватимуться загалом у п’яти навчальних місцях на території Грузії: полігон «Вазіані»; військовий аеропорт «Вазіані»; тренувальний майданчик «Орфоло»; авіабаза «Сенакі» та тренувальний майданчик «Сорта/Екі».
Маневри охоплять змодельовані навчання на командному пункті, польові тренування та спільні багатонаціональні навчання на рівні батальйонів з живим вогнем.
Мета військових навчань Agile Spirit 2021 — підвищення боєготовності та взаємодія збройних сил США та країн-членів Альянсу й регіональних учасників у реалістичному навчальному середовищі.

Читайте також:
Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна