Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії

 

Корабельна група Військово-Морських сил ЗС України у складі середнього десантного корабля “Юрій Олефіренко” та патрульного катера “Слов’янськ”, здійснила перехід морем та ошвартувалася у грузинському порту Поті. Наші військові прибули для участі в міжнародних навчаннях  Agile Spirit-2021.

Про це у четвер, 22 липня, інформує пресцентр ВМСУ.

Зазначається, що під час переходу морем екіпаж десантного корабля відпрацював низку корабельних бойових навчань. Зокрема, боротьбу за живучість корабля, протиповітряну, протикорабельну, протимінну оборони. Проведено тренування з тактичного маневрування та сигналовиробницта за стандартами НАТО.

Варто зазначити, що протиповітряна оборона корабля є одним із важливих елементів універсальної оборони корабля, до якої також був залучений особовий склад десанту. Морські піхотинці несли чергування зі спостереження за повітряною та надводною обстановкою.

“Ми щодня відпрацьовували переведення зенітно-вогневих засобів у бойову готовність номер один, а також проводили навчання щодо відбиття ударів повітряного противника силами тактичної групи. Особовий склад корабля та десанту показав впевнені та чіткі дії, усі вогневі засоби були переведені у бойову готовність вчасно та відповідно до встановлених нормативів”, – коментує старший помічник командира середнього десантного корабля Юрій Олефіренко капітан-лейтенант Василь Огаренко.

За сценарієм корабельного бойового навчання, було виявлено займання пально-мастильних матерів. Аварійна партія зреагувала миттєво: використовуючи спеціальні засоби, умовну пожежу було ліквідовано в найкоротший час. Варто додати, що дії екіпажу доведені майже до автоматизму – вдаються в знаки постійні заняття та тренування, запевнили у пресцентрі ВМС.

“В ході проведення навчання було знято контрольні нормативи з озброєння генераторів високократної піни ГВПП-100, пожежного рукава зі стволом та одягання термостійкого костюма. Завдяки тому, що навчання по боротьбі за живучість проводяться регулярно, особовий склад відпрацював нормативи на оцінку добре”, – цитує командира електромеханічної бойової частини капітан-лейтенант Сергія Низюка пресслужба флоту.

Як писала “Новинарня“, у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit-2021, які пройдуть у Грузії з 26 липня по 6 серпня, візьмуть участь близько 2,5 тисячі військовослужбовців з 15 країн, включаючи Україну.
Навчання відбуватимуться загалом у п’яти навчальних місцях на території Грузії: полігон «Вазіані»; військовий аеропорт «Вазіані»; тренувальний майданчик «Орфоло»; авіабаза «Сенакі» та тренувальний майданчик «Сорта/Екі».
Маневри охоплять змодельовані навчання на командному пункті, польові тренування та спільні багатонаціональні навчання на рівні батальйонів з живим вогнем.
Мета військових навчань Agile Spirit 2021 — підвищення боєготовності та взаємодія збройних сил США та країн-членів Альянсу й регіональних учасників у реалістичному навчальному середовищі.

Читайте також:
“Три мечі-2021”: українські десантники потрапили в засідку, поляки допомогли зачистити будинок. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна