“Три мечі-2021”: українські десантники потрапили в засідку, поляки допомогли зачистити будинок. ФОТО

 

Під час багатонаціонального навчання “Три мечі-2021” на Яворівському полігоні (Міжнародний центр миротворчості та безпеки НАСВ) підрозділи Литовсько-польсько-української бригади вдосконалюють елементи, які будуть необхідні під час активних заходів.

Так, бійці ЛитПолУкрБриг відпрацювали елементи зачистки та звільнення житлових будинків у місті. Підрозділи збройних сил різних держав діяли, допомагаючи один одному.

Про це повідомляють військові журналісти видання АрміяInform, які підготували відео й фоторепортаж із маневрів на Львівщині.

За сценарієм, український підрозділ потрапив у засідку. На допомогу прийшли брати по зброї із 3-го Замойського батальйону 21-ї бригади ЗС Польщі. У взаємодії воїни двох країн виконали поставлене перед ними бойове завдання.

Фотогелерея АрміяInform:

навчання Три мечі-2021 навчання Три мечі-2021_елементи зачистки та звільнення житлових будинків у місті_ЗС Польщі навчання Три мечі-2021_ЗС Польщі навчання Три мечі-2021_елементи зачистки та звільнення житлових будинків у місті_ЗС Польщі_2 навчання Три мечі-2021_елементи зачистки та звільнення житлових будинків у місті навчання Три мечі-2021_1 навчання Три мечі-2021_2 навчання Три мечі-2021_БТР-80_подолання водної перешкоди
<
>

За перебігом дій українських десантників та польських стрільців спостерігали керівники навчання з вертольота Мі-8.

Крім того, в рамках навчань підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України відпрацював подолання водної перешкоди на БТР-80.

Відео:

“Заняттям передувала тривала й ретельна підготовка – здійснено інженерну розвідку ділянок входу та виходу бойової техніки з води, а бойові машини підготовлено до подолання водної перешкоди методом «замочування». Тобто корпуси БТРів завчасно перевірили на герметичність. Кожен член екіпажу бойових машин пройшов спеціальну підготовку й інструктаж.
Під час практичного водіння бойових машин на плаву механіки-водії продемонстрували високу навченість у їхньому керуванні під час подолання водної перешкоди та впевнені навички маневрування бронетехнікою на плаву”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
“Вишкіл армії Люблінського трикутника”: на Львівщині стартували перші великі навчання ЛитПолУкрБриг

Як інформувала “Новинарня“, перші в історії великі багатонаціональні військові навчання Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького “Три мечі-2021” стартували 19 липня 2021 року. Навчання матимуть чотири фази та закінчаться 31 липня.
Мета операції – оцінити рівень навченості підпорядкованих підрозділів ЛитПолУкрБриг під час ведення дій в ході оборонної операції.
“Три мечі” покликані підвищити рівень міжнародного військового співробітництва та готовності до дій спільного військового підрозділу країн “Люблінського трикутника”, яким є ЛитПолУкрБриг. Учасники навчань тренуватимуться у плануванні та веденні наступальних оборонних дій, удосконалюватимуть взаємодію між підрозділами бригад в ході ведення бойових дій, підвищуватимуть взаємосумісність з підрозділами ЗС держав-членів НАТО.
Загальна кількість учасників навчань – понад 1200 військовослужбовців та понад 200 бойових машин.
Від Збройних сил України участь у навчаннях беруть військові Десантно-штурмових військ, група авіаційної підтримки та військова поліція. Від ЗС Польщі – представники механізованої бригади сухопутних військ РП, від ЗС Литви – військова поліція. Також на маневрах присутні спостерігачі від ЗС США.
Навчання “Три мечі” були ініційовані під час переговорів начальників генеральних штабів Польщі та України ще в серпні 2019 року.

Читайте також:
Уперше за шість років існування: міжнародна бригада ЛитПолУкрбриг вийде на тактичні навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна