“Вишкіл армії Люблінського трикутника”: на Львівщині стартували перші великі навчання ЛитПолУкрБриг

 

На Яворівському полігоні (в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки НАСВ) у Львівській області почалися багатонаціональні військові навчання Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького “Три мечі-2021”.

Як повідомляє “Укрінформ” із посиланням на Генштаб ЗСУ, мета операції – оцінити рівень навченості підпорядкованих підрозділів ЛитПолУкрБриг під час ведення дій в ході оборонної операції.

Учасники навчань тренуватимуться у плануванні та веденні наступальних оборонних дій, удосконалюватимуть взаємодію між підрозділами бригад в ході ведення бойових дій, підвищуватимуть взаємосумісність з підрозділами ЗС держав-членів НАТО.

“Три мечі” покликані підвищувати рівень міжнародного військового співробітництва та готовності до дій спільного військового підрозділу країн “Люблінського трикутника”, яким є ЛитПолУкрБриг.

Загальна кількість учасників навчань – понад 1200 військовослужбовців та понад 200 бойових машин.

Від Збройних сил України участь у навчаннях візьмуть військові Десантно-штурмових військ, група авіаційної підтримки та військова поліція. Від ЗС Польщі – представники механізованої бригади сухопутних військ РП, від ЗС Литви – військова поліція. Також на маневрах присутні спостерігачі від ЗС США.

Навчання матимуть чотири фази та закінчиться 31 липня.

Навчання “Три мечі” були ініційовані під час переговорів начальників генеральних штабів Польщі та України в серпні 2019 року.

Читайте також:
Уперше за шість років існування: міжнародна бригада ЛитПолУкрбриг вийде на тактичні навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна