Уряд планує прив’язати щорічну допомогу для ветеранів до прожиткового мінімуму

 

Кабінет Міністрів планує визначити щорічну разову грошову допомогу, яка до 5 травня виплачується ветеранам та постраждалим від нацистських переслідувань, у відсотках до прожиткового мінімуму.

Як передає “Укрінформ”, відповідний законопроєкт схвалили під час засідання уряду в середу, 27 липня.

Законопроєкт розроблено з метою визначити розмір щорічної разової грошової допомоги до 5 травня, виплату якої передбачено законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”.

Згідно з проєктом закону, пропонується встановити щорічну разову грошову допомогу до 5 травня учасникам бойових дій у розмірі 85 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Особам із інвалідністю внаслідок війни першої групи — 255%, другої групи — 225%, третьої групи — 195% прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність.

Також проєктом закону пропонується щороку до 5 травня учасникам війни виплачувати разову грошову допомогу в розмірі 35% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Окрім того пропонується щороку до 5 травня членам сімей, а також дружинам (чоловікам) померлих людей із інвалідністю внаслідок війни, та дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни, визнаних за життя особами з інвалідністю, виплачувати разову грошову допомогу в розмірі 55% прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

Також законопроєктом пропонується щороку до 5 травня виплачувати особам, які зазначені в частині 3 статті 6 Закону “Про жертви нацистських переслідувань” разову грошову допомогу в розмірі 85% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Реалізація здійснюватиметься за рахунок і в межах коштів, передбачених у 2021 році міністерству соціальної політики за бюджетною програмою “Щорічна разова грошова допомога ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань та соціальна допомога особам, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною”.

Обсяг видатків на зазначену мету становить 1,38 млрд грн. У тому числі поштові видатки складають 6,9 млн грн.

Забезпечення виконання законопроєкту потребує додаткових видатків у сумі 7,7 млн грн.

Читайте також:
“Щоб діти України забули жахи війни”: завдяки консулу Піричу ще 88 дітей ветеранів і загиблих в АТО/ООС прибули на морський відпочинок у Хорватію

Стали відомі розміри грошової допомоги сім’ям загиблих, пораненим та військовим з інвалідністю у 2021 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна