Керівництву АРМА оголосили підозру в привласнені понад $400 тисяч

 

Правоохоронці оголосили підозру співробітникам Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Йдеться про привласнення 400 тисяч доларів США.

Про це у вівторок, 27 липня, інформує пресслужба офісу генпрокурора.

У привласненні підозрюються т. в.о. глави АРМА, його заступник, начальник управління відомства, два чинні адвокати та громадянин за фактами заволодіння грошовими коштами організованою групою в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що посадовці АРМА, особи, які здійснюють адвокатську діяльність, та громадянин протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи майже 400 тисяч доларів речових доказів.

Так, на підставі підроблених судових рішень, вони перерахували ці грошові кошти на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження.

Наразі готується подання до суду про обрання цим шести особам запобіжних заходів.

За даними ЗМІ, підозри вручені главі АРМА Віталію Сигидину і його заступникові Володимиру Павленкові, на якого нещодавно було скоєно замах.

Читайте також:
СБУ затримала виконавців замовного замаху на заступника голови АРМА. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна