СБУ затримала виконавців замовного замаху на заступника голови АРМА. ФОТО, ВІДЕО

 

Служба безпеки України встановила та затримала осіб, відповідальних за замовне нанесення тяжких тілесних ушкоджень заступнику голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимиру Павленку.

Про це пресцентр СБУ повідомив у понеділок, 19 липня.

Сам напад стався 2 червня: тоді невідомі зловмисники напали на заступника голови АРМА та здійснили кілька пострілів із вогнепальної зброї.

За попередньою інформацією СБУ, до нападу причетні три особи. Двоє із них – вихідці із кримінальних кіл.

Під час розслідування спецслужба встановила, що замовники наказали виконавцям не вбивати жертву, а налякати її через нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, за свідченнями затриманих, спочатку від них вимагали побити Павленка й відрізати йому вухо чи палець, а потім це завдання замінили на “всадити дві кулі у руку і ногу”.

Виконавці отримали попередню оплату за вчинення злочину – “перший транш” від замовників становив 10 тис. доларів.

Також затримані передали виконавцю інформацію про особу потерпілого, спосіб його життя, транспортні засоби, якими він користується, адресу проживання, місце роботи, графік та маршрут руху, іншу персональну інформацію.

У ході імітування обстановки злочину була підтверджена версія слідства: виконавець дістав зброю та здійснив імітацію пострілів у потерпілого.

Правоохоронці проводили обшуки за місцями проживання фактичних виконавців і замовників на території Києва та Одеси.

Трьом фігурантам провадження оголошено підозри за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Фото пресцентру СБУ:

Заходи із викриття зловмисників проводили Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Печерське управління Нацполіції за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.

Читайте також:
У заступника голови АРМА Володимира Павленка стріляли, він у лікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна