З України хотіли вивезти комплектуючі до ЗРК малого і дальнього радіусу дії, – СБУ

 

Контррозвідники СБУ звітують, що запобігли можливому незаконному переправленню за кордон військових товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Про це в понеділок, 26 липня, повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що протиправну діяльність організував колишній працівник одного з вітчизняних оборонних заводів. До оборудки він залучив декількох знайомих з Київської та Житомирської областей.

“Спільники налагодили механізм незаконного привласнення військового майна, у тому числі комплектуючих до зенітно-ракетних комплексів малого і дальнього радіуса дії, а також конструкторську документацію до цих видів озброєння. Правоохоронці викрили одного з учасників групи під час перевезення 6 військових приладів до столиці”, – йдеться в пресрелізі.

Під час обшуків виявили документи, що підтверджують незаконну діяльність та комплектуючі частини до зенітно-ракетного озброєння. Вилучені предмети направлено на експертизу.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових та інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних до нього осіб.

Читайте також:
СБУ блокувала спробу незаконного вивезення з України деталей до ЗРК “Оса”

“Ідіоти, ні щоб нагородити”: на Сумщині прикордонники “засвітили” затриману контрабанду з РФ для авіації ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна