“Ідіоти, ні щоб нагородити”: на Сумщині прикордонники “засвітили” затриману контрабанду з РФ для авіації ЗСУ

 

Прикордонники Сумського загону припинили незаконне переміщення з території Росії продукції військового призначення, що застосовується в авіації та підлягає державному експортному контролю.

Про подію, що сталася 28 травня поруч зі станцією Пушкарне в Сумському районі, пресслужба ДПСУ повідомила в суботу, 29 травня.

При цьому прикордонники показали на фото й відео вміст коробок, які були перенесені через кордон як контрабанда і могли призначатися для авіації Збройних сил України.

“Неподалік від кордону з РФ, в районі населеного пункту Пушкарне, прикордонний патруль виявив громадянина України з трьома коробками за спиною, який рухався від російсько-українського кордону. Перевіривши ділянку кордону, прикордонники виявили ознаки порушення режиму державного кордону з території Росії в Україну, а також неподалік знайшли ще сім аналогічних коробок.
Оглянувши вміст усіх коробок, правоохоронці виявили в них велику кількість товарів військового призначення, які використовуються у військовій авіації та радіолокації. Про припинене правопорушення прикордонники повідомили співробітників УСБУ в Сумській області”, – сказано в пресрелізі.

48-річний чоловік, мешканець міста Суми, затриманий. За незаконне перетинання державного кордону України на нього складені адміністративні матеріали за ст. 204-1 КУпАП.

Прикордонник із затриманим сумчанином. Фото: пресслужба ДПСУ

Слідчі УСБУ в Сумській області за повідомленням Сумського прикордонного загону внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань  відомості про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Фотогалерея (пресслужба ДПСУ):

ДПСУ Пушкарне - контрабанда з Росії_4 ДПСУ Пушкарне - контрабанда з Росії_3 ДПСУ Пушкарне - контрабанда з Росії_2 ДПСУ Пушкарне - контрабанда з Росії_5
<
>

“Сумський прикордонний загін продовжує вживати системних заходів щодо протидії будь-якій протиправній діяльності на державному кордоні”, – заявив на відео речник загону Роман Ткач.

Як видно з відеосюжету, контрабандисти переправляли через кордон із Росії в Україну продукцію російського ВПК, що пройшла зокрема через Бєлгород.

Водночас користувачі соцмереж різко розкритикували такі дії ДПСУ та їхньої пресслужби.

“…Проблема в тому, що прикордонники та СБУ, замість тихо подякувати сумчанину й передати обладнання військовим, розтрубили на весь світ, що викрили злочинця… Ідіоти. Або “п’ята колона”. Or both at once”, – пише зокрема ФБ-блогер Олексій Панич.

Інші коментатори називають прикордонників “ідіотами”, “ворогами України”, зазначають – “ні щоб нагородити” тощо.

“Окрема радість – пресреліз із засвіченими пристроями, що потенційно полегшить рашенам пошук джерела витоку…” – пише журналіст Сергій Сидоренко.

“Ідіоти точно, інше можливе лише в доповнення. Бо у разі свідомого шкідництва цього феєричного релізу ми би не побачили”, – додає він.

Новинарня” з цього приводу надсилає до ДПСУ журналістський запит, чи не шкодять такі дії прикордонної служби обороноздатності України.

Читайте також:
В Росії українця засудили за контрабанду військової техніки

ДБР поверне у військові частини ПС ЗСУ вилучені клістрони, а щодо своїх співробітників призначить перевірку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна