В Росії українця засудили за контрабанду військової техніки

 

Свердловський райсуд російського міста Бєлгород виніс обвинувальний вирок громадянину України Андрію Чирві за спробу незаконного вивезення з території Росії продукції військового призначення.

Суд засудив українця до одного року і шести місяців позбавлення волі в колонії загального режиму, передає Zaxid.net із посиланням на росЗМІ.

За інформацією регіонального управління ФСБ, Андрій Чирва намагався переправити через кордон 20 комплектів парашутно-гальмівних систем ПТК-12545-70, що входять в комплектацію військових літаків типу “Су”. При цьому згодом запчастини повинні були бути поставлені “в треті країни в рамках міжнародних контрактів України з іноземними партнерами”.

Хто саме виступав організатором каналу контрабанди, російські силовики не повідомили. Однак відомо, що вирок Андрію Чирві уже набув чинності.

Читайте також:
У РФ пояснили, куди зникли особисті речі українських моряків із захоплених бронекатерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна