Скандальний російський політтехнолог Шувалов вдруге оскаржує заборону на в’їзд в Україну

 

Російський політтехнолог Ігор Шувалов оскаржує заборону в’їзду до України.

Про це інформує сайт Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зазначається, що суд зареєстрував позов до Державної міграційної служби, Департаменту карного розшуку Нацполіції та начальника відділення інспекторів в аеропорту «Бориспіль».

«Серед вимог позову – визнати протиправними дії Державної міграційної служби 2 червня 2021 року щодо заборони в’їзду в Україну Ігорю Шувалову та дії Департаменту карного розшуку Нацполіції щодо складення і подання відповідної інформації до ДМС у зв’язку із відсутністю підстав для заборони його в’їзду. Позивач також оскаржує: рішення ДМС від 2 червня 2021 року, яким йому було заборонено в’їзд в Україну строком на три роки; доручення ДМС від 2 червня 2021 року, надане Державній прикордонній службі України; рішення начальника 4-го відділення інспекторів прикордонної служби «Бориспіль-2» ОКПК «Київ» Наталії Сивак від 3 червня 2021 року про відмову у перетинанні державного кордону України Ігорю Шувалову», – сказано в повідомленні.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження в адміністративній справі.

Як відомо, 3 червня 2021 року пресслужба Державної прикордонної служби повідомила, що прикордонники не пропустили в Україну російського політтехнолога, який прилетів в Україну авіарейсом з Дубаї. Його відправили  зворотним рейсом. У відомстві тоді не вказали персональних даних політтехнолога, втім стало відомо, що йдеться про Ігоря Шувалова.
На тлі російської агресії Служба безпеки повідомляла про рішення видворити з України громадянина Росії, політтехнолога Ігора Шувалова – через шкоду національній безпеці, втручання в інформаційну сферу України й сепаратистські прояви. Він працював в Україні заступником директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє новинні програми для телеканалу «Інтер».
Видворення Шувалова відбулося у травні 2017 року. Шеф відомої провокаторки Марії Столярової був видворений українськими прикордонниками за межі України з забороною в’їзду строком на 5 років.
Тодішній радник глави МВС Антон Геращенко повідомляв, що, “за оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова І.Ю. використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу по висвітленню спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинувачення керівництва нашої країни у військовому захопленні влади у 2014 році та спланованої акції “Небесна сотня”.
Тоді він оскаржив рішення про видворення, і у квітні 2019 року скандальний Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною заборону на в’їзд Шувалова до України.

Читайте також:
У Києві активісти вимагали не впускати до України “інтерівського” пропагандиста Шувалова. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна