В Україну не пустили російського політтехнолога Ігоря Шувалова

 

Прикордонники відмовили у в’їзді в Україну російському політтехнологу Ігореві Шувалову.

Про це в четвер, 3 червня, інформує пресслужба ДПСУ.

“Громадянин Російської Федерації Ш. 1969 року народження летів в Україну авіарейсом з Дубаю. Під час паспортного контролю пасажирів літака співробітники Державної прикордонної служби України встановили, що відносно вказаної особи є доручення державних органів, яке забороняє йому в’їзд в Україну”, – йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, ця особа раніше співпрацювала з одним з українських телеканалів та є російським політтехнологом, зазначили в ДПСУ.

Прикордонники відмовили йому в пропуску. Росіянина вже відправлено зворотним рейсом.

Прізвище цього російського політтехнолога відомство не називає, однак за даними ЗМІ, йдеться про Ігоря Шувалова.

У травні 2017 року Шувалова, який протягом багатьох років відповідав за інформаційну політику телеканалу “Інтер”, видворили з України і заборонили йому в’їзд у країну на п’ять років, пише “Лівий берег”.

За даними заступника очільника МВС Антона Геращенка, Шувалова використовували спецслужби Російської Федерації для проведення антиукраїнських пропагандистських заходів. Сам Шувалов назвав це рішення “абсурдним”.

У травні 2018 року Ігор Шувалов подав позов до ДМС в Окружний адмінсуд Києва, а в 2019 році суд визнав заборону на в’їзд протиправною і в повному обсязі задовольнив позов до Державної міграційної служби України.

Читайте також:
В Україну не пропустили російського блогера й учасника “Дому-2” Сергія Пинзаря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна