Facebook заперечив закид Байдена про те, що “соцмережі вбивають людей” через сумніви у вакцинації

 

Адміністрація Facebook заперечила висловлювання президента США Джо Байдена про те, що платформи соціальних мереж “вбивають людей”, дозволяючи розміщувати дезінформацію про вакцини.

Про це 17 липня заявив віцепрезидент Facebook з питань доброчесності Гай Розен.

Він повідомив, що популярність вакцини проти “ковіду” серед користувачів фейсбуку в Сполучених Штатах зросла. Для людей в США, які користуються цією соцмережею, нерішучість щодо вакцинації знизилася на 50%. 85% користувачів ФБ в Америці заявили, що були або хотіли б вакцинуватися.

Повідомляється, що з початку пандемії більше 2 млрд осіб у фейсбуці переглянули авторитетну інформацію про COVID-19 і вакцини.

До цього числа входять понад 3,3 млн американців, які використовують інструмент соцмережі для пошуку вакцин, щоб дізнатися, де отримати вакцину від COVID-19 і записатися на прийом.

Розен також розповів, що з початку пандемії коронавірусу мережа Facebook видалила понад 18 млн прикладів дезінформації про COVID-19 та зменшила видимість більш як 167 млн одиниць контенту про COVID-19, спростованих мережею партнерів-верифікаторів.

Такі заяви Facebook зробив після того, як речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу повідомила, що Держдеп США встановив, що Росія і Китай поширюють дезінформацію про вакцини через соцмережі, в тому числі розповсюджуючи повідомлення, “які підривають програми розробки вакцин західного походження”. Ці країни, зокрема, брешуть про те, що західні вакцини неефективні та некорисні, а також перебільшують їхні побічні ефекти, сказала Псакі. За її словами, люди в соцмережах не перевіряють таку інформацію і не знають, хто є її джерелом.

Президент США Джо Байден також заявив журналістам, що соціальні мережі, такі як Facebook, “вбивають людей”, дозволяючи розміщувати неправдиву інформацію про COVID-вакцини.
“Вони вбивають людей. Послухайте, єдина пандемія, яка є – серед невакцинованих. І вони вбивають людей”, – сказав він 16 липня.

Читайте також:
Чіп і Гейтс: як світ заполонили фейки про зловісного мільярдера і чому засновника Microsoft пов’язують з коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна