Ростех показав британський есмінець Defender у прицілі нового російського винищувача перед його презентацією

 

Російська державна корпорація “Ростех” опублікувала ілюстрацію, пов’язану з прем’єрою першого однодвигунного винищувача виробництва РФ: у прицілі літака відображається об’єкт, схожий на британський есмінець Defender.

Відповідну графіку “Ростех” показав 17 липня на своїй сторінці у фейсбуці.

Зображення супроводжує напис англійською мовою See you – “Побачимося” або “Бачу тебе”.

Джерело у військово-промисловому комплексі пояснило агенції ТАСС, що “таким чином стає зрозуміло, що перспективний літак зможе знищувати наземні та морські цілі”.

Зазначається, що “на новому зображенні присутня деталь, яка обрисами нагадує оптико-електронну прицільну систему, вбудовану в літак. Таке обладнання використовується для ударів по наземних та, в разі необхідності, по морських цілях”.

“Ростех” офіційно представить цей винищувач 20 липня.

Як відомо, Міноборони РФ заявило, нібито російський прикордонний сторожовий корабель відкрив попереджувальну стрільбу в бік есмінця Великої Британії Defender у Чорному морі, а бомбардувальник Су-24М виконав “попереджувальне бомбометання” через нібито “порушення кордону РФ” поблизу окупованого Севастополя.
Міноборони Британії заперечило обстріл росіянами есмінця Defender — там заявили, що корабель здійснював мирний прохід відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

Читайте також:
Командира есмінця HMS Defender нагородили нагрудним знаком “Захиснику України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна