В Афганістані загинув журналіст Reuters, пулітцерівський лауреат Даніш Сіддікі

 

Під перехресним вогнем у районі Кандагару в Афганістані загинув індійський фотожурналіст світової інформагенції Reuters Даніш Сіддікі.

Журналіст був убитий під перехресним вогнем у п’ятницю, 16 липня, висвітлюючи війну в Афганістані, повідомляє Reuters.

Уродженець Нью-Делі, 38-річний Сіддікі був частиною репортерської команди, яка здобула Пулітцерівську премію за художню фотографію 2018 року – за документування кризи біженців народу рохінджа у М’янмі.

В агенції Reuters Даніш працював із 2010 року. Його основні здобутки полягали у висвітленні війни в Афганістані та Іраку, кризи рохінджа, демократичних протестів у Гонконзі, заворушень в Індії тощо.

Друзі та колеги розповідають про нього як про людину, що глибоко переживала свої текстові, фото- й відеорепортажі та докладно досліджувала тему, перш ніж братися за завдання. Також Сіддікі завжди зосереджувався на людях, які потрапляють у новини.

Торік у передмісті Делі мусульманин Сіддікі висвітлював розправу індуїстських натовпів над своїми одновірцями і ледве врятувався, коли юрба звернула на нього увагу. Ті світлини стали частиною добірки найкращих фотографій Reuters за 2020 рік.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна