Олімпіада-2020: є перший “ковід”-хворий в Олімпійському селищі та українка на ізоляції

 

На території Олімпійського селища в Токіо зафіксована перша особа, яка інфікувалася COVID-19.

Про це повідомляє японський канал NHK з посиланням на олімпійський оргкомітет країни.

Громадянство, стать і вік хворого не називають. Це може бути як спортсмен, так і працівник з персоналу або тренерського штабу. Але інфікований точно прибув з-за кордону.

До цього випадку позитивний тест на коронавірус здавали представники Ізраїлю, Уганди, Росії, Нігерії та Сербії, але це відбувалося або в аеропорту, або в місцях попереднього розміщення збірних. А ось випадок, коли зараження зафіксували безпосередньо в Олімпійському селищі – перший.

Раніше стало відомо, що українську веслувальницю Вікторію Ус відправили на самоізоляцію через імовірний контакт із хворими на коронавірус у літаку рейсом Стамбул-Токіо. Попри те, що вона здала негативні тести й раніше отримала щеплення від коронавірусу, їй заборонили покидати межі будівлі.

“Із 15 липня нам дають можливість провести одне тренування на день, окремо від інших спортсменів у власній “bubble system” і так до 20 липня”, – написала Вікторія у ФБ.

Водночас агенція AFP інформує, що в готелі дзюдоїстів збірної Бразилії  у місті Хамамацу персонал масово захворів на коронавірус. Хворий персонал, начебто, не контактував зі спортсменами, а у “бульбашці” з атлетами перебувають лише здорові співробітники.

Як відомо, спортсмени-олімпійці, зокрема й зі збірної України, прибуватимуть в Японію поступово. Адже учасники Олімпіади через карантинні обмеження можуть приїхати в Олімпійське селище не раніше ніж за п’ять днів до початку своїх змагань і мають виїхати протягом двох діб після завершення виступів. Спортсмени щодня мають здавати тести на COVID-19, носити маски та дотримуватимуться всіх встановлених правил безпеки. Їм також не можна контактувати з мешканцями Японії та вільно гуляти вулицями міст.

Нагадаємо, Олімпійські ігри, перенесені на рік через пандемію коронавірусу, зберегли назву “Олімпіада-2020”. Вони триватимуть із 23 липня по 8 серпня 2021 року.
Організатори турніру прийняли рішення провести більшу частину форуму без глядачів. Лише 24 змагання з 748 можна буде споглядати з трибун.
Витрати на ігри зросли на 2,8 млрд доларів через заходи, необхідні для запобігання поширенню коронавірусу.

Як інформувала “Новинарня“, в літній Олімпіаді-2020 візьмуть участь 158 українських спортсменів – це найменша команда за весь час.

Читайте також:
Стало відомо, які призові отримають українські спортсмени за успішний виступ на Олімпіаді в Токіо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна