Стало відомо, які призові отримають українські спортсмени за успішний виступ на Олімпіаді в Токіо

 

Стало відомо, скільки зароблять українські атлети, які посядуть місце на п’єдесталі пошани Олімпійських ігор у Токіо.

Винагорода від держави для українських призерів Олімпійських ігор-2020 залишиться незмінною у порівнянні з форумом 2016 року, повідомляє ТСН.

Чиновники оцінили золоту медаль у 120 тисяч доларів (понад 3,2 млн грн на момент написання новини), за срібло вітчизняні атлети отримають 80 тисяч (більш ніж 2,1 млн грн), а бронзовий трофей збагатить їх на 55 тисяч (понад 1,4 млн грн).

Загалом на Олімпіаді у Токіо Україну представлятимуть 158 спортсменів у 25-ти видах спорту та 30-ти дисциплінах. Це найменший склад нашої збірної за всю історію виступів на літніх Іграх.

Нагадаємо, ОІ-2020 пропустить золотий та срібний призер Олімпіади у Ріо – Олег Верняєв. Його дискваліфікували на чотири роки через допінг.

Олімпійські ігри у Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Вони повинні були відбутися ще в 2020 році, однак через пандемію COVID-19 їх перенесли на це літо.

Читайте також: 
Став відомий склад збірної України для участі в Олімпійських іграх у Токіо. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна