Українського гімнаста Верняєва відсторонили від змагань на чотири роки через допінг

 

Арбітраж Комітету з етики в гімнастиці (GEF) дискваліфікував українського гімнаста Олега Верняєва на чотири роки через перевищення концентрації мельдонію в його організмі.

Про це спортсмен повідомив у вівторок, 13 липня, у фейсбуці.

“Арбітраж GEF ухвалив рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у мене в організмі, достатня для дискваліфікації мене на чотири роки. Починаючи з листопада минулого року. Це означає, що на Олімпіаду я не поїду”, – написав Верняєв.

Водночас він зазначив, що позитивний результат дав лише один тест, а наступні тести не підтвердили наявність мельдонію в організмі.

“Позитивний тест лише вказує на факт наявності в організмі забороненої субстанції, але не свідчить про провину спортсмена”, – наполягає Вєрняєв..

Він повідомив, що планує оскаржити рішення Арбітражу GEF у Спортивному арбітражному суді (CAS).

“Арбітраж GEF ухвалив рішення, яке підлягає оскарженню. Отже остаточні висновки робити рано. Вся боротьба лише розпочинається, це черговий етап мого життя і, як завжди, я боротимуся до кінця та оскаржу рішення Арбітражу GEF про мою дискваліфікацію у CAS. Вірю, що вища спортивна судова інстанція розставить все на свої місця”, – наголосив він.

27-річний Олег Верняєв – лідер збірної України зі спортивної гімнастики – на Олімпіаді у 2016 році виграв золото у вправах на брусах і срібло в багатоборстві.

Також Верняєв є чемпіоном світу (2014  рік) і володарем ще чотирьох медалей ЧС, шестиразовим чемпіоном і багаторазовим призером європейської першості. На Європейських іграх українець виграв три золота і три срібла, а на Універсіадах – два золота, одне срібло і три бронзи.

У разі, якщо рішення про дискваліфікацію не буде скасовано CAS, Верняєв пропустить не лише Олімпіаду в Токіо, а й Олімпійські ігри у Парижі у 2024 році.

Читайте також:
Український боксер Барабанов не поїде на Олімпіаду через допінг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна