Український боксер Барабанов не поїде на Олімпіаду через допінг

 

Український боксер Євген Барабанов не поїде на Олімпійські ігри-2020 у Токіо через позитивний тест на допінг. Йому також заборонили брати участь у змаганнях протягом двох років.

Як інформує “Суспільне“, в січні 2021-го  Барабанов провалив допінг-тест, однак встиг виступити на Європейському ліцензійному турнірі, де не зміг відібратися на Олімпіаду. Путівку на Ігри 27-річний киянин отримав після перерозподілу квот за рейтингом Boxing Task Force (незалежна комісія Олімпійського комітету). Однак 26 червня Національний антидопінговий центр України повідомив українській Федерації боксу про те, що Барабанов порушив антидопінгові правила. За це його виключили із заявки на ОІ-2020. Таким чином,

Україна втратила одну із шести олімпійських ліцензій у боксі.

Нашу країну на рингах Токіо представлятимуть п’ятеро спортсменів: Анна Лисенко, Микола Буценко, Ярослав Харциз, Олександр Хижняк і Цотне Рогава.

Варто зазначити, що Барабанова вже не було у списку 158 спортсменів-олімпійців, оприлюдненому НОКом.

Як відомо, на Олімпіаді-2020 також не виступить триразовий чемпіон Європи, український важкоатлет Дмитро Чумак. Його звинувачують у порушенні одразу трьох пунктів антидопінгових правил: вживання заборонених речовин, спроба підкупу допінг-офіцера та ухилення від здачі допінг-проб. Також через допінг не поїде в Токіо титулований гімнаст Олег Верняєв.

ХХХІІ Олімпійські ігри в Токіо триватимуть із 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Читайте також:
На Олімпійські ігри вперше за 13 років запросили суддю з України

Боксерка ЗСУ Анна Лисенко поїде на Олімпійські ігри в Токіо, бо побила росіянку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна