На Олімпійські ігри вперше за 13 років запросили суддю з України

 

Тренер Дніпровської міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Андрій Старков отримав запрошення на Олімпійські ігри у Токіо як суддя тхеквондо ВТФ.

Про це в четвер, 17 червня, інформує пресслужба Дніпровської міської ради.

“Всесвітня федерація тхеквондо підтвердила запрошення на Олімпійські ігри судді Андрія Старкова. За останні 13 років – це перше запрошення судді від України”, – йдеться в повідомленні.

Всього на Олімпіаді в Токіо змагання з тхеквондо судитимуть 30 рефері, 15 чоловіків і 15 жінок. З них одинадцять – з Європи.

Відбір суддів тривав із 2016 року. У ньому брали участь тільки фахівці міжнародної кваліфікації, які мають певну кількість «відсуджених» турнірів. Кожен мав взяти участь у п’яти етапах відбору-кваліфікації.

Андрій Старков – майстер спорту України, дворазовий володар Кубка України, призер чемпіонатів України з тхеквондо.
У квітні 2021 року був визнаний найкращим суддею чемпіонату Європи з тхеквондо.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2020 мають відбутися в Токіо з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Вони були відкладені на рік через пандемію коронавірусу.

Читайте також:
Боксерка ЗСУ Анна Лисенко поїде на Олімпійські ігри в Токіо, бо побила росіянку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна