Перше “золото” в Ріо-2016 для України здобув донеччанин

 

Український гімнаст Олег Верняєв завоював золоту медаль у фіналі гімнастичних змагань на брусах під час Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Це перша золота медаль збірної України на Олімпійських Іграх у Ріо.

Верняєв виступав шостим серед восьми учасників. Судді оцінили його виступ у 16,041 бала, що вивело українця на перше місце.

Срібним призером став американець Данелл Лейва (15,900), “бронзу” отримав росіянин Давид Белявський (15,783).

УТОЧНЕННЯ. Під час церемонії нагородження в “Ріо олімпік арені”, коли вперше на Олімпіаді-2016 прозвучав Гімн України і призери почали позувати для фотокореспондентів з медалями в піднятих руках, українець спершу обійняв за талію росіянина Белявського ліворуч. А потім, розвернувшись для фотографування в інший бік, після деяких роздумів змінив позу й обійняв американця Лейву. Для цього Верняєву довелося змінити руку, в якій він тримав нагороду.

Верняєв-Белявський

Верняєв-Белявський-Лейва

Для 22-річного гімнаста Верняєва це вже друга нагорода Олімпіади в Ріо – раніше він виборов “срібло” в індивідуальному багатоборстві, лише в останній вправі поступившись лідерством японцеві Утімурі Кохею.

Загалом в активі збірної України станом на 20:40 вівторка, 16 серпня, шість медалей Ігор у Ріо-де-Жанейро: 1 золота, 4 срібних і 1 бронзова.




Довідка
Олег Верняєв
народився 29 вересня 1993 року в Донецьку, зараз живе й тренується в Києві.
Паралельні бруси для нього – коронний снаряд, Олег – чемпіон світу на брусах 2014 року, двічі в цій дисципліні вигравав чемпіонати Європи, “срібло” ЧС-2015.
Загалом Верняєв має чотири “золота” ЧЄ.

Із “золотою” перемогою гімнаста привітав на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці” президент України Петро Порошенко:

Як відомо, перед стартом Олімпіади спортсмени української збірної, зокрема легкоатлетки, спричинили скандал, коли в коментарях для російського ТБ стали на захист атлетів збірної Росії, усунутих з Олімпійських Ігор через допінг.
Надалі керівництво української команди провело виховну роботу з підопічними та заборонило спілкуватися з російськими ЗМІ.
Уже під час Ігор у Ріо неоднозначну реакцію українських уболівальників викликали групові фото наших спортсменів (зокрема й Верняєва) з російськими колегами.

Читайте також:
Представництво України на Олімпіаді-2016 – найменше за весь час літніх Ігор. СПИСОК

Трансляція Олімпіади з Ріо: де й коли дивитися в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна