Гімнаст Олег Верняєв здобув для України друге “срібло” Олімпіади-2016

 

Український гімнаст Олег Верняєв здобув срібну медаль в індивідуальному багатоборстві на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Верняєв завоював перше місце у кваліфікації змагань, яка відбулася 6 серпня, а в середу, 10 серпня, був близьким до того, щоб підтвердити свій результат, повідомляє УНІАН.

У боротьбі з 23 спортсменами з 16 країн українець став найкращим у вправах на кільцях і брусах, посів 2-ге місце у вправі на коні й опорному стрибку, 5-те місце у вільних вправах і 12-те – у вправі на перекладині.

Підсумковий результат Верняева – 92,266 бала.

До самого кінця змагань український спортсмен був лідером. Але низький бал Верняєва за виступ на перекладині вивів на перше місце японця Утімуру Кохея, який у підсумку набрав 92,365 бала.

“Срібло” Верняєва стало третьою медаллю для України на Олімпіаді-2016. Загалом в активі нашої збірної – два “срібла” і одна “бронза”.

Нагадаємо, першу нагороду Ріо-2016 для України 8 серпня виборов Сергій Куліш, який посів друге місце у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів, а другу – бронзову – того ж дня здобула шаблістка Ольга Харлан.

Успіх Верняєва в індивідуальному багатоборстві є найкращим результатом для України за всю історію Незалежності. У попередні роки найкращим українським показником у цій дисципліні було третє місце Олександра Береша на Іграх-2000 у Сіднеї.

Читайте також:
Представництво України на Олімпіаді-2016 – найменше за весь час літніх Ігор. СПИСОК

Трансляція Олімпіади з Ріо: де й коли дивитися в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна