Міністр спорту заборонив членам олімпійської збірної спілкуватися з путінськими ЗМІ

 

Міністр молоді й спорту України Ігор Жданов закликатиме членів олімпійської збірної України в ході Ігор у Ріо-де-Жанейро не давати коментарів російським ЗМІ. Про це урядовець заявив у коментарі телеканалу “112 Україна”, перебуваючи в Ріо напередодні відкриття Олімпіади-2016.

“Зрозуміло, я наголошу на тому, що не треба спілкуватися з російськими пропагандистами, тому що вони все одно перекрутять всі факти так, що потім не знайдемо крайнього. Я думаю, що українські спортсмени повинні з розумінням підійти до цього заходу”, – сказав Жданов.

Таким чином він відреагував на скандал, що спалахнув напередодні після виходу на каналі “Росія 1” сюжету, в якому дівчата з легкоатлетичної збірної України стали на захист колег із команди Росії, дискваліфікованої за системне вживання допінгу.

“Ще раз про сумнозвісний сюжет. Висновки зроблені, інструктаж проводимо, всім рекомендовано уникати пропагандистів від путінських ЗМІ”, – написав міністр Жданов на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Прошу дуже – не навішувати ярлик “зради” на всю олімпійську збірну команду. Раз на чотири роки Україна має унікальний шанс увійти в історію своїми перемогами на найбільших змаганнях світу. Нашій команді потрібна підтримка українських вболівальників. Про всі інші проблеми та недопрацювання, без яких не обходиться кожна участь в Іграх, поговоримо після Олімпіади”, – зазначив міністр.

“Без вдалого монтажу та перекручування з боку росТБ також не обійшлося. Ситуація неприємна. Всі в команді шкодують, що так сталося. Але ми робимо все, щоб більше такого не повторилося”, – заявив міністр молоді і спорту.

Ігор Жданов додав, що спортсмени “90% часу займаються тренуваннями в напівзакритому режимі і не дуже стежать за політикою та інформаційним полем”.

“З командою проведена жорстка розмова та інструктаж про необхідність уникати спілкування з російськими ЗМІ. І була не одна така розмова та попередження. Це перше. Друге – не варто вішати ярлик на всю команду, через те, що російським пропагандистам вдалося приспати пильність та спровокувати окремих спортсменів, які не усвідомлювали політичних наслідків своїх слів”, – написав урядовець.

“Кожен раз, коли я проводжав спортсменів, я наголошував, що у нас складна ситуація, що не завжди нам повністю вдавалося повністю фінансувати деякі заходи, тому що країна воює, вона воює з Російською Федерацією. Я неодноразово публічно висловлював політичну позицію України щодо необхідності слідування строгим правилам ВАДА і підтримки відсторонення легкоатлетичної збірної Росії від участі в Олімпіаді. Тому спортсмени, і ми з ними будемо говорити (я ще не був у селищі, тому що сьогодні туди нікого не пускають) – я, зрозуміло, ще раз наголошу на тому, що спортсмени повинні займатися тренуваннями, вони повинні бігати, стрибати, вони повинні перемагати, здобувати медалі, а політики повинні захищати політичні інтереси країни, як вони це розуміють”, – зазначив Ігор Жданов.

 

Читайте також:
Провал до старту. Українські олімпійці стали на захист дискваліфікованих росіян
в ефірі пропагандистського каналу РФ. ВІДЕО

Представництво України на Олімпіаді-2016 – найменше за весь час літніх Ігор. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна