Міністром внутрішніх справ призначили Дениса Монастирського

доповнено

Верховна Рада призначила народного депутата від “Слуги народу”, очільника парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ України.

Як передає “Новинарня“, за відповідне рішення в останній день сесії у п’ятницю, 16 липня, проголосував 271 народний депутат.

Результат голосування по фракціях:

  • “Слуга народу” – 231 “за” (із 244),
  • “Опозиційна платформа – За життя” – 0 (із 44),
  • “Європейська солідарність” – 0 (із 27),
  • “Батьківщина” – 0 (із 25),
  • “За майбутнє” – 14 (із 22),
  • “Довіра” – 16 (із 20),
  • “Голос” – 0 (із 20),
  • позафракційні – 10 (із 20).

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, Монастирський подякував президенту України Володимиру Зеленському за довіру.

“Головним пріоритетом (на посаді очільника МВС – “Н”) буде безпека громадян, суспільства, посилення рівня довіри до правоохоронних органів”, – додав він.

Виступ Монастирського з трибуни парламенту:

На цьому ж засіданні Рада підтримала заяву Монастирського про складання депутатських повноважень.

Хто такий новий глава МВС Денис Монастирський

Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року в Хмельницькому.

Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук.

Викладав у цьому ж навчальному закладі, очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз. Працював юристом у компаніях “Hillmont Partners”, “Global Ties KC”, ТОВ “Лігал Консалтинг”, передає “Радіо Свобода”.

У Верховній Раді VIII скликання Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка (який зараз фактично є людиною міністра МВС Арсена Авакова), теперішнього заступника голови МВС.

Також Монастирський працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього”, одним із засновників якого є Геращенко.

У 2019 році його представили як експерта “Команди Зеленського” з питань реформування правоохоронної системи та обрали до Верховної Ради IX скликання від партії “Слуга народу” – 19-й номер у списку. Досі він був головою Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Згідно з аналітикою руху “Чесно”, станом на 24 липня 2020 року, він був одним із народних депутатів, хто подав найбільше законодавчих ініціатив.

Також Монастирський запам’ятався тим, що підтримував суперечливі законопроєкти президента та уряду про підвищення податків та акцизів та про податкову амністію.

Він також є членом головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Монастирський підписав нардепові від “ОПЗЖ” Іллі Киві довідку про практичне застосування його наукової дисертації.

“Монастирський був причетний до ситуації із захистом Іллею Кивою наукової дисертації. Робота нардепа містила підроблені довідки, посилання на його наукові статті та виступи, яких не існує, вигадані терміни тощо. Загалом до своєї роботи Кива додав 4 довідки про те, що результати його праці вже знайшли практичне застосування. Одна з них — від Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності”, – пише видання “Букви”.

Зазначається, що в довідці за підписом Монастирського зазначено, що результати наукового дослідження викликали інтерес і впроваджуються у практичну діяльність комітету.

Нагадаємо, 13 липня міністр МВС Арсен Аваков написав заяву про відставку після 7,5 років роботи в міністерстві, за трьох президентів і чотирьох прем’єр-міністрів.
15 липня Верховна Рада проголосувала за відставку Авакова з посади.
Того ж дня прем’єр-міністр Денис Шмигаль подав кандидатуру Дениса Монастирського на пост глави МВС.

Читайте також:
Стерненко: Я святкую, що чорт більше не на посаді. Якщо побиваєтесь за Аваковим – нам не по дорозі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна