“Довідка для Киви, зі структури Геращенка”. Що відомо про Дениса Монастирського, який може очолити МВС

 

Президент Володимир Зеленський запропонував народного депутата від своєї партії «Слуга народу» Дениса Монастирського на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ.

Монастирському 41 рік. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук.
Викладав в цьому ж навчальному закладі, очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз. Працював юристом у компаніях “Hillmont Partners”, “Global Ties KC”, ТОВ “Лігал Консалтинг”, передає “Радіо Свобода”.

У Верховній Раді 8-го скликання Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка (який зараз фактично є людиною міністра МВС Арсена Авакова – Н.), теперішнього заступника голови МВС.
Також Монастирський працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього”, одним із засновників якого є Геращенко.

У 2019 році його представили як експерта “Команди Зеленського” з питань реформування правоохоронної системи.
У 2020 році Монастирського обрали до Верховної Ради 9-го скликання від партії «Слуга народу» за номером 19 у списку. Тепер він є головою комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.
Згідно з аналітикою руху ЧЕСНО, станом на 24 липня 2020 року він був одним із народних депутатів, хто подав найбільше законодавчих ініціатив.

Також Монастирський запам’ятався тим, що підтримував суперечливі законопроєкти президента та уряду про підвищення податків та акцизів та про податкову амністію.

Монастирський також є членом головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Крім того, видання “Букви” пише, що Монастирський підписав нардепові від “ОПЗЖ” Іллі Киві довідку про практичне застосування його наукової дисертації.

“Монастирський був причетний до ситуації із захистом Іллею Кивою наукової дисертації. Робота нардепа містила підроблені довідки, посилання на його наукові статті та виступи, яких не існує, вигадані терміни тощо. Загалом до своєї роботи Кива додав 4 довідки про те, що результати його праці вже знайшли практичне застосування. Одна з них — від Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності”, – пише видання.

Зазначається, що в довідці за підписом Монастирського зазначено, що результати наукового дослідження викликали інтерес і впроваджуються у практичну діяльність комітету.

Як писала “Новинарня“, 13 липня впливовий міністр МВС Арсен Аваков написав заяву про відставку після 7,5 років роботи в міністерстві, за трьох президентів і чотирьох прем’єр-міністрів.

Читайте також:
Відставку Авакова Рада розгляне 15 липня, і вже є кандидати на посаду міністра, – ЗМІ

Зеленський пропонує Дениса Монастирського на посаду глави МВС. Той прокоментував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна