Відставку Авакова Рада розгляне 15 липня, і вже є кандидати на посаду міністра, – ЗМІ

 

Верховна Рада розгляне в четвер, 15 липня, відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це у вівторок, 13 липня, пише УНН з посиланням на власні джерела.

“В четвер ВР розгляне відставку міністра МВС Арсена Авакова”, — пише ЗМІ.

Разом з тим, за даними “Нового времени”, секретар РНБО Олексій Данілов розглядається на Банковій як потенційний змінник глави МВС Арсена Авакова. Є й інший кандидат — люстрований офіцер поліції Олександр Єфіменко.

Джерела НВ вважають, що Данілов може перейти працювати в Міністерство внутрішніх справ після відставки нинішнього міністра.

“Засідання Радбезу стали традиційними інформаційними приводами для новин в ЗМІ, а регулярна участь Данілова в рейтингових ток-шоу підняли його впізнаваність серед українців”, — повідомляється в матеріалі НВ.

Журналісти також звернулися до пресслужби РНБО з проханням прокоментувати дані своїх джерел.
У силовому відомстві не змогли сформулювати чітку відповідь. На інформаційний запит редакція отримала повідомлення, що “найближчим часом не зможуть відповісти”.

Сам Данилов також ухилився від прямого запитання — чи є у нього амбіції стати міністром МВС. Він проігнорував повідомлення питання в WhatsAPP.

Крім секретаря РНБО, за даними НВ, на Банковій також розглядають на крісло міністра МВС Олександра Єфіменка, директора Центру інфраструктури та технологій МВС. Це відомство робить багатомільйонні закупівлі для поліції.
Сам Єфіменко виявився в списку люстрованих чиновників, оскільки за часів Януковича обіймав посаду заступника начальника УМВС в Херсонській області. У 2017 році через суд він домігся відновлення прав займати керівні посади.

Додамо, що Арсен Аваков очолив поліцейське відомство в лютому 2014 року. Сьогодні він є рекордсменом за тривалістю перебування в кріслі міністра.

Як інформувала “Новинарня“, 17 червня 2020 року комітет Ради підтримав постанову про відставку Авакова.

Читайте також:
Із вогнем, “бобіком” і самоспаленням: як під Радою вимагали відставки Авакова. НАШ РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна