Катастрофічні повені в Німеччині: понад 80 загиблих, 1300 зниклих безвісти

 

Кількість загиблих унаслідок повеней в німецьких землях Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія зросла до щонайменше 80.

Про це вранці в п’ятницю, 16 липня, повідомляє Bild.

Число зниклих безвісти, за даними місцевої влади, сягає тисяч.

Принаймні 30 людей загинули в Північному Рейні-Вестфалії, принаймні 50 – у Рейнланд-Пфальці.

“Є побоювання, що жертв буде більше”, – заявив речник штаб-квартири поліції Кобленца.

Особливо сильно постраждав курортний район Арвайлер.

Повені в Ерфтштадті, район Блесем. Фото: Вінсент Кемпф / dpa

Як повідомила місцева влада ще ввечері в четвер, загиблими в Арвайлері вважаються щонайменше 19 людей, зниклими безвісти – понад 1300 людей. Через паралізований мобільний зв’язок з багатьма людьми неможливо зв’язатися, тому вони очікують прояснення ситуації після відновлення зв’язку.

Повені почалися після потужних злив, спричинених циклоном “Бернд”. На Рейні і його притоках різко піднявся рівень води. Через безперервні зливи і підтоплення в районі Арвайлер оголошено надзвичайний стан. Кілька міст залишилися відрізаними від зовнішнього світу, люди змушені чекати рятувальників на дахах своїх будинків. Для порятунку постраждалих задіяні вертольоти. Багато доріг непроїзні. Значну допомогу надають добровольці. Місцева адміністрація закликала людей по можливості залишатися вдома і при необхідності перебиратися на верхні поверхи. При цьому обвалилися кілька підмитих водою будинків, й існує загроза, що будинки руйнуватимуться ще.

Фото: Андреас Арнольд, Bild

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка перебуває з візитом у Вашингтоні, пообіцяла підтримку людям в районах затоплення.

​​Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих під час повеней у Німеччині.

Кількість загиблих, пов’язана із непогодою на сході Бельгії, зросла до дев’яти. Крім того, зниклими є чотири людини, як повідомляє бельгійське інформаційне агентство Belga.

Фото: АР

Читайте також:
Рада виділила з бюджету додаткові 2 млрд грн. на подолання наслідків повеней

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна