Рада виділила з бюджету додаткові 2 млрд грн. на подолання наслідків повеней

 

Верховна Рада внесла зміни до Закону “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо збільшення резервного фонду Держбюджету для подолання наслідків повеней у Західній Україні.

За відповідний законопроєкт №3776 у цілому з необхідними техніко-юридичними правками на позачерговому засіданні проголосували 350 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє “Укрінформ“.

Законом передбачено збільшити резервний фонд на 2 мільярди гривень для забезпечення фінансування заходів із нейтралізації негативних наслідків червневої повені в західних областях України та запобігання виникненню інших надзвичайних ситуацій.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, а також Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською і Чернівецькою облдержадміністраціями заявлено мінімальну додаткову потребу в коштах на відновлення пошкоджених червневими паводками об’єктів та надання допомоги постраждалому населенню у сумі понад 1 мільярд 400 мільйонів гривень.

Інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Через стихію загинули 3 особи, ще одна людина зникла безвісти в Івано-Франківській області. Лише на Прикарпатті внаслідок червневих повеней було затоплено понад 10 тисяч житлових будинків, зруйновано 149 км автодоріг та 90 мостів.

Як інформувала “Новинарня“, прокуратура Івано-Франківщини 25 травня відкрила кримінальне провадження за фактами масової вирубки лісів, яка ймовірно призвела до повеней на території Прикарпаття та інших областей.

Президент Зеленський пообіцяв житло і гроші тим, хто постраждав від паводку.

У Службі безпеки України 26 червня заявили, що розслідують причини руйнівних повеней на Західній Україні за статтею 441 Кримінального кодексу України “Екоцид”.

Читайте також:
ЗСУ допомагають ліквідовувати наслідки повені на Західній Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна