На Івано-Франківщині розслідуватимуть можливий зв’язок між вирубкою лісів і паводками

 

Прокуратура Івано-Франківщини у четвер, 25 травня, відкрила кримінальне провадження за фактами масової вирубки лісів, яка ймовірно призвела до повеней на території Прикарпаття та інших областей.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури області.

Правоохоронці зазначають, що у червні 2020 року на території Прикарпаття випала понаднормова кількість опадів, що спровокувало повені, внаслідок чого загинуло три особи, підтопило більше 10 тисяч житлових будинків, зруйнувалися понад 150 км доріг та 90 мостів, пошкоджено 586 доріг та 169 мостів, знищено 4146 м берегоукріплення.

Виникнення повеней, ймовірно, стало можливим через масове знищення об’єктів рослинного світу, порубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів по охороні навколишнього природного середовища посадовими особами.

Прокуратурою Івано-Франківської області за матеріалами УСБУ в області розпочато кримінальне провадження за численними фактами незаконної вирубки лісу, що призвело до значних паводків на території Івано-Франківської та інших областей (ст. 441 КК України).

Як інформувала “Новинарня“, у чотирьох областях Західної України, станом на 26 червня, підтопленими залишаються 268 міст, понд 7, 7 тися будинків.
Водночас президент Зеленський пообіцяв житло і гроші тим, що постраждали від паводку.
У МОЗ заявили, що готуються до ймовірних спалахів кишкової інфекції в підтоплених районах на Заході України.

Читайте також:
Великі паводки були і в невирубаних Карпатах, – синоптик Наталка Діденко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна