МОЗ готується до ймовірних спалахів кишкової інфекції в підтоплених районах на Заході України

 

У постраждалих від повені районах на Заході України ситуація з медзакладами стабільна, евакуація не потрібна, але можливі спалахи кишкової інфекції.

Про це у четвер, 26 червня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

Урядовець, відповідаючи на запитання про те, чи готове міністерство до можливих спалахів COVID-19 у затоплених районах, оскільки наразі багато контактів у зв’язку з проведенням рятувальних робіт, міністр сказав: “Звісно, крім COVID-19, ми бачимо за тією статистикою, яка була раніше, і готуємося до спалахів і кишкової інфекції. Тому що це вода, й таке можливо”.

“Ми завжди готуємо систему відразу після того, як це відбувається (повені, – “Н”)”, – додав він.

Міністр також прокоментував ситуацію в підтопленій лікарні у місті Галичі на Прикарпатті. Там перебувають на лікуванні пацієнти з COVID-19.

“Справді, в лікарні Галича було затоплено підвальне приміщення, і ми почали готуватися до можливої евакуації… Було евакуйовано лише трьох жінок-породіль, інших не евакуювали, ситуація повністю контрольована”, – сказав Степанов.

За його словами, у цій лікарні перебувають дев’ять пацієнтів із коронавірусним захворюванням. “Евакуація нині не потрібна”, – зазначив урядовець.

За словами глави МОЗ, усього внаслідок повені 11 закладів охорони здоров’я було підтоплено.

Загалом, як зазначив Степанов, звернень до медзакладів про розміщення людей, які постраждали від повені, не надходило.

Читайте також:
На Прикарпатті повінь зруйнувала дорогу до водоспаду Гук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна