На Прикарпатті повінь зруйнувала дорогу до водоспаду Гук

 

Карпатський національний природний парк просить туристів утриматись від мандрівок за маршрутом “Урочище Женець – водоспад Гук”, бо через поводок ця дорога зруйнована, а ділянка – в аварійному стані.

Про це в четвер, 25 червня, інформують на сторінці Карпатського національного природного парку в фейсбуці.

“Щодо еколого-пізнавальної стежки “Урочище Женець – водоспад Гук” – доїхати автомобілем до водоспаду неможливо. Повінь обірвала автодорогу, роботи по відновленню планують найближчим часом. Ця ділянка маршруту є в аварійному стані, відвідування пішими туристами не рекомендуємо”, – йдеться в повідомленні.

Водночас, за інформацією КНП, мандрівку можна здійснити без перешкод по чотирьох маршрутах: “На гору Говерла”, “На гору Маковиця”, “Стежка Довбуша” та до Вольєрного господарства, що у Яремче.

Проте біля Яремче під загрозою затоплення залишається село Микуличин.

Як інформувала “Новинарня“, президент Зеленський пообіцяв житло і гроші жителям Західної України, які постраждали від паводку.

Вранці 25 червня ДСНС звітувала, що внаслідок повеней затоплено вже майже 300 населених пунктів на Заході України.

Читайте також:
На боротьбу з повенями уряд виділив майже 700 мільйонів гривень

У Карпатах через зсуви ґрунту зникло озеро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна