Зеленський обіцяє житло і гроші жителям Західної України, які постраждали від паводку

 

Президент Володимир Зеленський обіцяє розв’язати проблеми зі зруйнованим житлом та виділити фінансову допомогу жителям західних областей, які постраждали від паводків.

Про це глава держави заявив у відеозверненні з приводу надзвичайної ситуації на Західній Україні ввечері в середу, 24 червня.

Це був його перший повноцінний виступ після кількаденної ізоляції.

Президент запевнив, що влада робить усе необхідне для мінімізації та подолання наслідків природного лиха у західних областях.

“Я хочу звернутися до людей, які постраждали саме внаслідок повені, особливо це Івано-Франківська область, а також Закарпатська, Львівська, Чернівецька та Тернопільська. Перш за все, я хочу висловити щирі співчуття родинам загиблих. Інших постраждалих громадян хочу запевнити: держава не залишить вас у біді. Ми обов’язково відновимо зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру. Обов’язково вирішимо питання житла – або відновимо зруйноване, або знайдемо нове”, – заявив Зеленський.

Він пообіцяв, що буде виділена фінансова допомога.

“Ми розуміємо, що для подолання наслідків може знадобитися не один мільярд гривень, але ці кошти обов’язково будуть знайдені”, – сказав глава держави.

За його словами, синоптики прогнозують, що в найближчі дні рівень опадів і води в річках знизиться.

“Тому ми всі сподіваємося, що ситуація не буде загострюватися. А загалом у найближчий час ми розглянемо повноцінну стратегію, залучимо всіх спеціалістів, щоб вирішити проблему паводків комплексно, назавжди, або, принаймні, на десятиліття вперед”, – зазначив президент.

Читайте також:
‘24.06.2020 Повені в Україні: почалися підтоплення на Вінниччині, хвиля пішла на Тернопільську область

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна