Повені в Україні: почалися підтоплення на Вінниччині, хвиля пішла на Тернопільську область

 

У Вінницькій області почалися підтоплення у зв’язку з підвищенням рівня річки Дністер. Синоптики оголосили штормове попередження.

Про це в середу, 24 червня, повідомили у пресслужбі Укргідрометцентру.

Як зазначили синоптики, було прийнято рішення підвищити середньодобовий скид з Дністровської ГЕС і встановити витратою 2000 м3/с.

“При цьому рівень води Дністра в створі поста Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами р. Дністер прирічкових ділянок і окремих об’єктів в районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки”, – йдеться в повідомленні.

При цьому в Ямпільській районної державної адміністрації повідомили, що станом на 16:00 24 червня рівень води в річці Дністер становить 4,65 метра.

“Частково підтоплені присадибні ділянки в селах Михайлівка, Велика Кісниця, Цекинівка і у місті Ямполі. Доводимо до вашого відома, що при висоті рівня води в Дністрі 5,6 м від нульового рівня можливе підтоплення будинків”, – повідомили в РДА.

Також, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля хвиля повеней пішла й на Тернопільську область.

Прем’єр зазначив, що сьогодні з берегів вийшла річка Дністер, у результаті чого підтоплені дороги міжнародного значення.

“Ситуація продовжує залишатися напруженою. Сьогодні фактично хвиля пішла на Тернопільську область”, – зазначив Шмигаль під час брифінгу.

Відзначимо, в західних областях України останні дні спостерігаються масштабні повені. Від паводків вже постраждали Львівська, Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська області. Жертвами негоди стали вже троє людей.

Як інформувала “Новинарня“, у Галичі затопило районну лікарню, де є хворі на коронавірус.

Читайте також:
МВС перекидає великогабаритну техніку Нацгвардії в підтоплені райони Західної України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна