МВС перекидає великогабаритну техніку Нацгвардії в підтоплені райони Західної України. ФОТО

 

Міністерство внутрішніх справ заявило, що перекидає великогабаритну техніку Національної гвардії України в потерпілі райони західних областей.

Про це під час візиту на Івано-Франківщину в середу, 24 червня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Найближчим часом направимо сюди великогабаритну техніку НГУ, щоб розчистити русла. Перекинемо додаткові сили рятувальників та поліції. Доставимо їжу”, – сказав міністр.

 

Фото: пресцентр МВС

“Наразі евакуйовано понад 200 людей, інші відмовилися від евакуації та залишилися на місці, ми забезпечуємо їхню життєдіяльність. Відсутні газо-, електрозабезпечення, оскільки не витримали електроопори, йде замикання, працюють електрики. Два потічки поміняли русла пливу, тобто повністю пішли на село”, – повідомив міністр внутрішніх справ, перебуваючи у Надвірнянському районі.

 

Фото: пресцентр МВС

Тим часом у Чернівецькій області зростає рівень води у річці Прут. Кількість підтоплених населених пунктів збільшилася до 28, повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

“Станом на 12:00 24 червня підтоплено 28 населених пунктів, 521 будинок та 445 підвалів, затоплено 1104 присадибні ділянки, пошкоджено 1,7 га сільськогосподарських угідь, відселено 116 осіб, з них 34 дітей, пошкоджено 0,92 кілометра доріг, 4 мости”, – йдеться у повідомленні.

Фото: Чернівецька ОДА

Частково без світла залишаються 5 населених пунктів у Путильському, Сторожинецькому, Хотинському та Кіцманському районах.

Фото: пресцентр Чернівецької ОДА

У дев’яти населених пунктах порушено газопостачання, ускладнено або відсутнє автотранспортне сполучення з 7 населеними пунктами (Довгопілля, Конятин, Фошки, Стебні, Лустун Путильського району, хутір Серафинець Вижницького району).

Фото: пресцентр Чернівецької ОДА

Рятувальники вивезли у безпечне місце із підтоплених будівель 69 осіб, у тому числі 17 дітей.

Фото: пресцентр Чернівецької ОДА

У місті Яремче Івано-Франківської області обвал дороги на вулиці Грушевського зруйнував водопровід. Подачу води припинено.

“У зв’язку з обвалом дороги по вулиці Грушевського, зруйновано головний водопровід. Спеціалісти нашого підприємства вже працюють над ліквідацією аварії. На даний момент у басейнах ВУВКГ м. Яремче є незначна кількість води, яка буде подана на місто до 13.00 24.06.2020 р. 24.06. після 13.00 подачу на місто буде припинено до остаточної ліквідації аварії”, – повідомляє місцевий водоканал.

Як інформувала “Новинарня“, на Заході України негода знеструмила 120 населених пунктів, троє людей загинули.
Наслідки негоди в західних областях України, як заявили в уряді, розглянуть на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 25 червня під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.
Напередодні пезидент Володимир Зеленський обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней і сильних опадів на Заході України, і поставив завдання – відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж.

Читайте також:
Затоплення на Заході України перевищує масштаби 2008-го року, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна