У Галичі затопило районну лікарню, де є хворі на коронавірус

 

У місті Галич Івано-Франківської області затопило районну лікарню, хворих евакуюють. Серед них є інфіковані коронавірусом.

Про це в середу, 24 червня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з президентом України Володимиром Зеленським.

“Затоплена районна лікарня в місті Галичі, проводиться евакуація хворих з медичного закладу. Ситуація ускладнюється тим, що в лікарні є хворі на коронавірус”, – йдеться в повідомленні пресслужби ОПУ.

Загалом унаслідок несприятливих погодних умов в Івано-Франківській області підтоплено понад 200 населених пунктів, до 29 немає під’їзду.

В області зруйновано 110 км автодоріг та 90 мостів. Від стихії загинуло три особи. Одна зникла безвісти.

В Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами. У постраждалих населених пунктах відсутні електроенергія та водопостачання.

Шмигаль додав, що у Верховинський район Івано-Франківської області гелікоптером відправлено необхідні запаси води, хліба, продуктів харчування та медикаментів. У гірських районах зруйновано дороги та мости, а доставка вантажів повітряним транспортом ускладнена через погодні умови.

Денис Шмигаль зазначив, що в область наразі доправлено майже три тонни гуманітарного вантажу.

Зеленський натомість заявив, що вимагає від уряду системного рішення щодо розв’язання проблеми щорічного підтоплення в західних областях України.

“Ми щороку від 500 до 800 мільйонів витрачаємо на ліквідацію наслідків. А цього року, мабуть, буде більше мільярда гривень. Час знайти системне рішення, зайнятися укріпленням берегів річок. Щоб укріпити береги Дністра, Тиси, щоб вирішити це питання раз і назавжди. Треба розробити справжню велику програму із залученням іноземного досвіду, а не щороку втрачати людей та гроші”, – заявив Володимир Зеленський, звертаючись до голови уряду.

Читайте також:
МВС перекидає великогабаритну техніку Нацгвардії в підтоплені райони Західної України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна