У ВМС комплекси Bayraktar стануть частиною системи стримування агресії РФ і захисту інтересів України на морі, – МОУ

 

Заступник міністра оборони України Олександр Миронюк перевірив стан реалізації контракту на постачання ударних безпілотних комплексів Bayraktar TB2 турецького виробництва для потреб Військово-Морських сил України.

Про це в п’ятницю, 16 липня, повідомляє пресслужба МОУ.

За словами урядовця, поставка першого комплексу у липні відбулась із випередженням графіка.

Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу цього комплексу – підйом на штатну робочу висоту, перевірка роботи корисного навантаження та станцій управління.

“Під час випробувань ударний оперативно-тактичний комплекс Bayraktar TB2 виконав низку навчально-бойових завдань, продемонструвавши очікувано високі результати. Комплекси Bayraktar TB2 на порядок посилять спроможності Військово-Морських сил України у захисті південних рубежів нашої країни. Національний флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії якого складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як у попередніх версіях”, – сказав Олександр Миронюк.

Як відомо, оператори Bayraktar зі складу ВМС України пройшли навчання в Туреччині.

Сьогодні під наставництвом турецьких інструкторів вони завершують підготовку уже в Україні.

Безпілотні комплекси Bayraktar TB2, прийняті на озброєння Збройних сил України, успішно зарекомендували себе як в Україні так і за кордоном.

Особливість поставленого в Україну комплексу: окрім мобільної та стаціонарної, у складі є морська станція управління БПЛА.

“Із цими комплексами Військово-Морські сили України набувають нових спроможностей, посилюється наша обороноздатність в Азово-Чорноморському регіоні. Загалом, ми не просто відновлюємо флот, а виконуючи взяті зобов’язання за оборонними закупівлями, вдихаємо у ВМС нове життя, наближаємо до стандартів НАТО. Очікуємо, що катери, корвети, протикорабельні крилаті ракети Р-360 «Нептун», морська авіація з Bayraktar TB2 та берегова оборона стануть єдиною системою стримування агресії Російської Федерації та захисту інтересів України на морі”, – зазначив Миронюк.

У складі Військово-Морських сил України турецькі БпЛА забезпечуватимуть ефективне спостереження і прикриття узбережжя та акваторій Чорного й Азовського морів.
Bayraktar також можуть застосовуватися для ураження надводних і наземних об’єктів противника високоточними засобами.

Читайте також:
Нагороди, союзники і Osprey в небі над Одесою: як Україна відзначала день своїх ВМС. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.