На Харківщині зіпсували понад 9 тисяч доз вакцини Pfizer

 

Нещодавно держпідприємство “Укрмедпостач” направило в Харківську область 21,6 тис. доз вакцини “Комірнаті” (Pfizer). Однак через порушення холодового ланцюга транспортування у двох контейнерах зіпсувалися 9 360 доз препарату.

Про це інформує пресслужба департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації у фейсбуці.

Зокрема, там відреагували на відео, яке ЗМІ поширили напередодні. На записах медпрацівники відкривають контейнер з вакцинами та замірюють температуру. Апарат показує 10-12 градусів за Цельсієм, при тому що вакцину від “Файзер” потрібно зберігати за температури -70 °C.

У Департаменті ХОДА стверджують, що отримання кожної партії на склад фіксується на відео, яке потім направляють до ДП “Укрмедпостач”.

В облдержадміністрації запевняють, що 1 липня скерували відповідні листи до “Укрмедпостачу” та до Міністерства охорони здоров’я України. Вакцини з виявленими порушеннями транспортування перемістили до зони карантину та згодом повернули “Укрмедпостачу”.

У департаменті охорони здоров’я також заявили, що ці вакцини не ставили на облік Харківської області.

Читайте також:
США передадуть Україні частину з 500 млн доз вакцини Pfizer у межах програми COVAX

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна