США передадуть Україні частину з 500 млн доз вакцини Pfizer у межах програми COVAX

 

Сполучені Штати Америки в межах програми COVAX передадуть Україні частину з 500 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Про це під час відвідання пункту вакцинації проти COVID-19 в Одесі повідомила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, інформує Посольство США в Україні.

“Сполучені Штати є найбільшим донором міжнародної програми Ковакс, ми вже надали понад 4 мільярди доларів цій програмі на забезпечення вакцинами людей по всьому світу.

Крім надання фінансової допомоги, Сполучені Штати надають й безпосередньо дози вакцини. Ми вже надали багато вакцин по всьому світу, і мені дуже приємно зазначити, що Україна є одним із найбільших отримувачів цих вакцин”, – зауважила Квін.

“Приблизно місяць тому президент Байден оголосив про плани США придбати 500 мільйонів додаткових доз вакцин Pfizer BioNTech COVID-19 для передачі їх Ковакс – програмі, за якою ці вакцини розподіляються по всьому світові, включно з Україною”, – додала вона.

За словами пані Квін, доставку та зберігання вакцини за системою “холодного ланцюга” забезпечить агентство USAID, яке працює в Україні.

“Уряд Сполучених Штатів рішуче налаштований продовжити співпрацю з Україною та іншими країнами світу заради зниження заражень від COVID-19, а також в кінцевому підсумку повного знищення цього вірусу”, – наголосила тимчасова повірена.

Читайте також:
В Україні зареєстрували вакцину Janssen від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна