Литва встановлює огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю

 

Армія Литви почала встановлення огорожі з колючого дроту на кордоні з Республікою Білорусь для більшого контролю над потоками нелегальних мігрантів.

Про це у п’ятницю, 9 липня, інформує портал Delfi.

Паркан встановлюють в районі Друскінінкської застави. З початку року саме тут затримували найбільше мігрантів, за попередніми даними – 512.

За минулу добу на заставі не було затриманих мігрантів, це перший схожий випадок з початку липня.

Представник Служби охорони держкордону Литви Гедрюс Мішутіс сказав, що огорожу буде встановлено на ділянці в 30 кілометрів.

“Військові повинні почати встановлення. Прикордонники не беруть участі в будівництві, лише вказали найбільш неспокійну ділянку”, – сказав він.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас сподівається, що загородження значно призупинить мігрантів, дозволить прикордонникам і військовим швидше їх помічати.

“Це буде колючий дріт, його подолати складно і небезпечно, тому така огорожа має значний гальмівний вплив”, – сказав Анушаускас в коментарі LRT.

За його словами, військові активно співпрацюють з МВС і зі Службою охорони держкордону, армія надає цим відомствам “всю запитувану допомогу”, – від логістики до підтримки військових.

З ранку четверга, 8 липня, до ранку п’ятниці, 9 липня, прикордонники затримали 37 нелегальних мігрантів, що незаконно перетнули кордон Білорусі з Литвою.

Як писала “Новинарня“, 2 липня у зв’язку з ситуацією з мігрантами Литва оголосила режим екстремальної ситуації національного масштабу. Прем’єр-міністерка Інґріда Шимоніте  повідомила, що кордон посилять армією та спорудять на ньому додаткові бар’єри.

В уряді Литви вважають це організованою акцією режиму Лукашенка за жорстку позицію Вільнюса щодо репресій проти інакодумців у Білорусі та підтримку білоруської опозиції.

Читайте також:
РФ влаштувала провокацію в небі й зірвала пресконференцію лідерів Іспанії та Литви. ВІДЕО

Литва висилає з країни більшість білоруських дипломатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна